dissabte, 6 d’abril del 2024

Seekopf (2.413m) und Kolmkarspitz (2.529m) - Rauriestal o el paradís pels esquiadors de muntanya


Recorregut: 12km
Desnivell: D+ / D- : 1.000m
Orientació – Oest
Dificultat: S2 – S3
Horari: 5h
Material necessari – Cap amb les condicions trobades

DESCRIPCIÓ

El Raurisertal o Vall de Rauris és una d'aquelles valls que uneixen tots els components pels amants de l'esquí de muntanya. Una vall gegant situada a l'entrada del Parc Nacional de Hohe Tauern que el riu Raurisertal recorre des del seu naixement als cims de més de 3.000m situats al fons de la vall, fins a la confluència amb el riu Salzach que és el que travessa Salzburg. És una vall poc visitada que ofereix molts itineraris d'esquí de muntanya, i de la qual havia sentit parlar-ne molt. Al fons de la vall, fins on es pot arribar amb cotxe, es troben diversos allotjaments on passar uns dies aïllats gaudint de les diferents possibilitats que ofereix aquesta vall.

En Marc progressant pel bosc ® Pol Puig Collderram

Avui ens hem decantat per fer el Seekopf (2.413m) i el Kolmkarspitze (2.529m). Són dos cims que no tenen cap dificultat tècnica però que ofereixen un recorregut segur i unes baixades de somni. Per tant, poden ser una gran elecció en dies amb molta neu pols. No són les condicions primaverals amb temperatures estiuenques que tenim avui, però no ens impedeixen gaudir d’una gran jornada d’esquí de muntanya.

Vistes de tot l'itinerari que farem avui des de la sortida del bosc ® Pol Puig Collderram

Iniciem la sortida des de l’aparcament de Lenzanger (cal pagar 10 euros per accedir-hi). Ens endinsem en un bosc on tenim la neu suficient per avançar sense treure'ns els esquis. El bosc és llarg i anem progressant fins que en sortim i veiem la Filzenalm. Allà iniciarem la pujada fins al llom que ens conduirà directament al SeeKopf. Un cop allà, seguim avançant fins a l’avantcim del Kolmkarspitze. Per arribar-hi, ens cal fer una petita desgrimpada molt fàcil, fins a una petita i curta aresta que ens porta al mateix cim.


En Marc i en Vicenç progressant ® Pol Puig Collderram


Vistes des del Baumbachspitze (3.105m) ® Pol Puig Collderram


Últim tram del Kolmkarspitze ® Pol Puig Collderram


Un cop tornem a l'avantcoll, iniciem una baixada que ens portarà fins a la Durchgangalm. Aquesta baixada és esplèndida ja que ofereix multitud de recorreguts, és ampla i té una inclinació ideal per a gaudir-ne. La neu a la part alta es va fent més pesada, però quan perdem alçada està molt humida a causa de la insolació i les altes temperatures d'aquest cap de setmana. En arribar a la Durchgangalm, ens posem les pells per remuntar un petit tram i baixem per dintre del bosc fins a la mateixa Ammererhoff, on gaudim d'un dinar exquisit. Només ens queda una caminada de 15 minuts per pista amb els esquís a l'esquena fins al cotxe.


Gaudint de la neu primavera a les parts altes ® Pol Puig Collderram



Dinar a Ammererhof un lloc on cal gaudir ® Pol Puig Collderram




Powered by Wikiloc

 Marc, Vicenç i Pol