dilluns, 1 d’abril del 2024

Husfjellet (635 m). Petita muntanya, grans sensacions

 1 d’abril de 2024

Introducció

Si una paraula pot qualificar la previsió del temps en aquestes latituds, sense dubte el millor adjectiu és … imprevisible. 

Al llarg de la passada nit i el mateix matí, una inesperada pertorbació ens ha deixat un considerable gruix de neu fresca i un no menyspreable vent de Nord-est (aprox 40 km/h).

Descripció 

Sortim del poble de Skaland al nord de l’illa obrint traça amb els skis des de la mateixa porta del vehicle (-3 graus). Segueix nevant, pel que  progressem sense pressa per donar temps a que el front de núvols que ens creua s’allunyi definitivament.

Hem escollit per aquesta sortida un dels clàssics de la illa, el Husfjellet. És ideal per realitzar una sortida de mig dia i pràcticament tota la ruta transcorre per el vessant Sud-est de la muntanya , cosa que pensem ens protegirà del fort vent de nord-est, com així va ser.

És una ruta sorprenent per les seves vistes sobre els dramàtics cims del voltant i la presència del mar allà mateix. El que no ens esperàvem va ser el joc de llums entre el sol, el mar, els núvols que passaven molt ràpid i la neu que aixecava el vent. Tot plegat un entorn màgic i fascinant.

Rètol indicador a l ‘inici de l’itinerari


Superant el bosquet just sobre el poble







Progressivament el bosc es va aclarint

I ja veiem el llom que ens durà al cim






Més amunt bufa de valent








En el llom final cal mantenir-se allunyat de les grans cornises de la dreta.
         


Cim !


Cim!

























Josep Maria, David i Xavier