divendres, 8 de desembre del 2023

Loibersbacher Höhe i Rannberg - Faistenau

Recorregut:  12 km

Desnivell: D+ / D- :  1000m

Dificultat: S2

Horari: 3

Material necessari - cap per les condicions trobades

 

 

DESCRIPCIÓ


Stegeralm camí del Rannberg ® Pol Puig Collderram

 

L’hivern ja ha arribat a Àustria, i de quina manera ho ha fet! Les últimes setmanes hem gaudit d’un parell de nevades bastant fortes que han deixat coberts de blanc tots els pobles al voltant de Salzburg, just per l’obertura dels famosos mercats de nadal de Mondsee, Wolfgang, Sankt Gilgen…  Comença una etapa ( sense final previst) on explorer els Alps Àustriacs, i més concretament totes aquelles muntanyes pròximes a la petita localitat de Mondsee. Una setmana abans van caure 50cm a 400m d’alçada. Les temperatures no han pujat dels 0 graus, i ha anat nevant durant algunes nits. 


Inici de la ruta des del mateix aparcament ® Pol Puig Collderram

Decideixo explorar una mica el bosc ® Pol Puig Collderram

 


Avui he sortit sol a fer esquí de muntanya i he escollit explorar una zona on m’han comentat que la neu es manté en molt bon estat i qualsevol dia abans/després de treballar, s’hi pot anar a fer cim. Així que he conduit uns 20 minuts desde Mondsee fins a l’aparcament Döllerer Waldpunt (punt de sortida d’aquesta activitat) entre les localitats Tiefbrunnau i Faistenau (on s’hi troba una excel.lent pista d’esqui nórdic).

 

Després de pujar per una carretera encara amb neu, he arribat a l’aparcament (molt àmpli i preparat) que té un cost de 4 euros al dia. El meu objectiu d’avui era fer el Loibersbacher Höhe (1.456m) i explorer el Rannberg  (1.366m). 

 

És una sortida ideal per dies en risc molt elevat d’allaus ja que en cap moment hi ha exposició, el desnivell es moderat (600+ si només es fa el Loibersbacher Höhe) i d’una esquiada molt agradable. La pujada es per una pista (segons la quantitat de neu pots obrir traça pel bosc) fins arribar a una petita estació d’esqui amb una Alm que recomanem de Baixada fer-hi un mos, la Mittereckalm (1.150m).  Aquesta estació només té una pista i s’hi ha d’arribar caminant o amb esquís. 


Estació d'esquí a la zona de Mittereckalm ® Pol 


 

Deixem pista a la nostre dreta i seguim guanyant desnivell per terreny fàcil fins arribar al coll que separa el Loibersbacher Höhe i el Faistenauer Schafberg. Hi trobarem dos Alms més per menjar. El vent no ha ventat amb gaire força, cosa que permet arribar al cim amb bona neu i sense cap problema. Inicio la baixada fins a la Mittereckalm, i on iniciaré l’altre recorregut cap al Rannberg.


Vistes des del Cim ® Pol Puig Collderram

Quan creuo la Mittereckalm, ja veig que hi ha bastants esquiadors dins (bona senyal). A partir d’aquest moment, no m’he trobat ningú. Una traça antiga es podria intuir i m’ha portat fins al cim del Rannberg passant per davant d’una preciosa estampa de Stegeralm. Des del cim he gaudit d’una inmenses vistes de totes les muntanyes nevades, i també del Llac Hintersee que tenia just sota. 



Mittereckalm abans d'entrar a la zona boscosa ® Pol Puig Collderram


 Cim del Rannberg ® Pol Puig Collderram


La vall de Hintersee ® Pol Puig Collderram


En resum, el Loibersbacher Höhe es un cim ideal per gaudir d’una sortida sense perills amb una bona esquiada i unes vistes molt maques. Afegir el Rannberg aporta un extra de sol.litud i una esquiada més exploradora però molt bonica.

 

 

Pol Puig


Powered by Wikiloc

2 comentaris:

Xavier M ha dit...

Que bonic.
Un paisatge de postal.
No fa falta més. A gaudir-ho !

Josep Mª Moyà ha dit...

Quina sort i quina enveja Pol.
Nosaltres al Pirineu, de moment mancats de neu, a veure si aquests dies tenim sort.
Una abraçada!!!