dissabte, 23 d’abril del 2022

Garmo Negro 3051

Dades tècniques:

Distància: 11,46 km
Desnivell: + 1.461 m
Temps: 4:45 ( inclou tots els descansos i canvis de pells)

Descripció:

Sortida clàssica i ràpida per acabar la setmana santa per el Valle de Tena.  Vam sortir de Baños de Panticosa a les 7:45 amb la intenció de fer l’ascens al Garmo Negro. Ja sabíem que la cota de neu per poder començar a pujar amb els esquís estava força alta de manera que anàvem mentalitzats d’haver de carregar el material durant uns 50 minuts.



Exactament ens vam posar els esquís  una mica per sota de  la “Mallata Alta” que es troba a uns 2211 metres. Des d’aquell punt ja no vam deixar els esquís fins passar la collada de Argualas. En aquell punt ja a la cara oest la neu estava força dura i ens vam posar el grampons per afrontar els últims 120 metres de desnivell que quedaven per arribar al cim. La progressió va ser fàcil fins arribar el cim on vam poder contemplar una espectacular panoràmica del pirineu. On vam poder contemplar de fons el Serrat, Xuans, Dientes de Batanes i Bacias. També per darrera el Vignemal i el Massis del Mont perdut. Per altre banda Los Infiernos i el Balaitous entre d’altres.


Descens:

Els primers 150/200 metres van ser amb neu força dura va ser un descens una mica incòmode , aquella hora la neu de la cara oest encara no havia transformat.
Un cop ja vam anar baixant de cota i anar canviant d’orientació la neu ja estava més transformada i ·”cremeta”, fins en algún que ja començava està excessivament humida i pesada. Durant el descens vam haver d’anar buscant la millor traçada ja que estava tot força trepitjat i feia que els nostres viratges fossin més incòmodes.

 
Clarament la calor que va fer els últims dies i la gran afluència de persones que van pujar aquest cim els últims dies  va condicionar l’estat de la neu, per altra banda també ens vam trobar un mantell més estable  a diferencia de dies anteriors.

Malgrat tot vam poder gaudir d’una bona baixada, d’un cim clàssic de la zona.


Final d’una bona setmana santa!

Miguel i Martí
 
PD: Aquest cop la Roser  va fer una sortida en solitari a prop de la zona de Dientes de Batanes.