dimarts, 28 de març de 2017

Pic de Bacivers (2845 m) des de Vallter


Dificultat : S2 i S3
Desnivell : D+ / D- : 1220 m / 1220 m
Horari: 4:45 hores


Volta clàssica de l'alt Ripollès que permet fer en travessia el cim del Bacivers i el descens de la seva bella cara SE (S3 i S2). Es pot fer en un matí apretat o en una finestra de bon temps. Cal tenir certa soltura però en les transicions, doncs s'efectuen dos canvis de pells al llarg del recorregut.

Introducció

Després de la pertorbació  que ha afectat el Pirineu aquest divendres i part de dissabte, ens decidim a fer  una breu sortida de diumenge per tastar la neu recent caiguda i val a dir que el resultat no ha estat dolent.

Hem trobat condicions de neu pols seca compactada pel vent i algun tub amb certa acumulació de neu. Bones condicions per a les baixades doncs i també per a les pujades, on les pells s'agafaven de forma segura  i lliscaven sobre aquesta superfície sense esforç. 

Ha estat una sortida breu però intensa on hem aprofitat per retrobar companys que no veiem des de fa bastant de temps.Descripció

Sortim de la part alta de l'estació de Vall Ter (2140 m ) a les 09:05 . Comencem a pujar per la pista superior i al poc girem a la dreta per la pista de Xemeneies, que per sort avui està tancada i podem pujar-la amb tranquilitat.

En poc temps som fora ja del domini de l'estació i enfilem amunt el circ de Morenç amb una successió de voltes maria fàcils fins l'ampli coll evident (2640 m) a la dreta del Puig d'Ombriaga .

Remontant la pista de Xemeneies, avui tancada

La pujada per el circ de Morenç

Arribem al coll (2640 m) i enfilem l'evident coma de baixada, ample al principi i més avall es converteix en un tub. Aquí gaudim d'una bona neu pols lleugerament compactada.


A la part alta de la baixada. Bona neu pols


En Josep Maria traçant la baixada.

En David enfilant la part mitja d'aquesta primera baixada del dia


En David arribant a la coma de Bacivers

Arribem lliscant fins la coma de Bacivers (2360 m). Posem pells i remuntem suaument decantant-nos a l'esquerra per anar a buscar la vertical de la cara SE del Bacivers fent un gran arc.

En el camí cap del Bacivers. Vàrem donar la volta a  aquests cims secundaris per la valleta de l'esquerra

Quan arribem al peu de la  cara SE del Bacivers, la remuntem per la dreta traçant còmodes voltes maria i assolim així al cim, que com sempre està més ventat que la resta de la vall.

Dalt del Bacivers. Un cim sempre ventat
La Carme al cim del Bacivers

Des del cim del Bacivers mirant el Bastiments i la seva cara nord

En Xavi C mostrant bon estil a la pala SE
En David en plena feina


Fent girs a la part inferior de la cara SE


La Carme en els darrers girs de la pala


La Cara SE del Bacivers darrera nostre

La Teresa i la Carme poc abans del pas del Bou I ja només queda el darrer descens del dia. Traiem les pells i avall !

Darrer descens del dia (S3). Al fons el coll de la marranaMirant enrere, el pas del Bou i la darrera baixada del dia (S3 i S2)


Cartografia
Vall de Núria 1:30000 . Editorial Alpina

Carme, Teresa, David, Josep Maria, Xavier C. i Xavier M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada